Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Student din Iași, exmatriculat după ce a amenințat cu moartea un profesor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un student de la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi a fost exmatriculat, miercuri, după ce s-a filmat în timp ce amenința cu moartea un profesor.

Cazul studentului a fost discutat în Consiliul de Administraţie al facultăţii.

„La Facultatea de Informatică aveam planificat de câteva zile un Consiliu de Administraţie, dar pe ordinea de zi a apărut un punct nou care vizează un student care a făcut un filmuleţ devenit ulterior viral pe reţelele de socializare. Evident, propunerea din partea mea a fost să exmatriculăm studentul care a produs şi realizat filmuleţul. Nu putem fi toleranţi în astfel de situaţii, nici conducerea facultăţii, nici conducerea universităţii. Colegii m-au susţinut în această decizie. Am avut unanimitate. Şi studenţii din Consiliul facultăţii au dezaprobat filmuleţul făcut de colegul lor, care avea un conflict cu un coleg mai tânăr deoarece nu primise la timp o anumită notă”, a declarat Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC din Iaşi, citat de Agerpres.

Conform decanului, studentul și-ar fi cerut scuze pentru gestul făcut. Cu toate astea, tânărul a fost exmatriculat.

„El şi-a recunoscut fapta, şi-a dat seama de greşeala făcută, mi-a trimis mail personal prin care îşi cerea scuze faţă de neplăcerea creată profesorului nostru mai tânăr, facultăţii, universităţii, dar a înţeles decizia pe care o vom lua şi motivaţia pentru care luăm această decizie. Cred că cel mai mult a fost teribilism. Ei trebuiau să primească nişte note, notele nu le-a primit pentru că nu a trimis unde trebuie soluţia. Aşa se mai întâmplă în mediul online, dar sunt multe forme de a trimite soluţiile către profesori. Soluţia nu a ajuns pe canalul pe care îl aştepta profesorul, nota a întârziat să apară. Titularul de curs a afirmat că urmau să se evalueze şi soluţiile pentru probleme care nu au ajuns prin metoda clasică de trimitere„, a declarat decanul Facultăţii de Informatică.

Decanul facultății a mai spus că l-a sfătiut pe profesorul amenințat să depună o reclamaţie la poliţie.

„Din câte ştiu, nu prea am mai avut astfel de situaţii. Din câte ştiu, regulamentul precizează foarte clar litera cu care este exmatriculat un student atunci când săvârşeşte o abatere. Dacă va fi exmatriculat cu litera propusă de noi, el riscă să nu mai poată fi reînmatriculat niciodată la universitatea noastră. Am vorbit cu profesorul şi l-am încurajat să depună o plângere la poliţie. În astfel de situaţii trebuie anunţate şi organele de anchetă”, a mai spus Adrian Iftene.

Amenințările studentului

Studentul s-a filmat în timp ce spunea că își va omorî profesorul. Filmulețul a fost trimis unui alt tânăr, ulterior acesta viralizându-se în mediul online.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile! (…) Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, a spus studentul în filmare.

Doctorandul amenințat, Albert Policiuc, a declarat presei că a fost vorba de o neînțelegere care s-a rezolvat între timp.

„Are o sabie, dar nu pot să spun că îmi e frică. Plus că a luat legătura cu mine. Aparent a zis că a fost o glumă. El a spus că a fost o glumă, că a trimis doar unui prieten și prietenul a pus pe un site. (…) Nu îl cunosc personal, la ore nu s-a remarcat, nu știu cu ce putea să se remarce, dar nu s-a remarcat cu nimic”, a afirmat cadrul didactic.

sursa foto: infoiasionline.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com