Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Noi imagini cu șantierul drumului de legătură DN 5 – Vama Giurgiu. Ministrul Cătălin Drulă a promis că va fi dat în trafic până la finalul anului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 mai 2021

Lucrările la drumul de legătură între DN 5 și Vama Giurgiu, în lungime 5,72 km, se desfășoară într-un ritm foarte bun, după cum arată imaginile surprinse din dronă de Asociația Pro Infrastructură.

Firma austriacă Porr, cea care va construi și noul pod feroviar de la Grădiștea, s-a mobilizat foarte bine, existând premisele ca drumul să fie dat în trafic până la finalul acestui an, așa cum a promis în repetate rânduri ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

În imaginile surprinse de API, se observă încă câțiva stâlpi de electricitate ce trebuie relocați, o problemă aparent minoră dar de rezolvarea căreia depinde punerea în folosință.

Drumul va fi unul de două benzi, cu separator median, fiind primul realizat din beton, după eșecul înregistrat pe sectorul București – Fundulea din Autostrada Soarelui, dat în folosință în 2004 și pentru care sunt necesare reparații capitale.

Contractul a fost semnat de CNAIR pe 5 noiembrie 2019, ordinul de începere a etapei de proiectare fiind emis abia pe 5 aprilie 2020. Pe 21 octombrie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, termenul contractual de execuție fiind de 2 ani. Valoarea contractului este de 106,6 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la două benzi pe sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Potrivit companiei de drumuri, construirea acestui drum de legătură va asigura mai multe obiective:

• devierea traficului în afara localităților reduce atât nivelul de poluare fonic, cât si emisiile de CO2;

• Perioada de tranzit între cele două puncte ale DN5, unde se intenționează execuția drumului de legătură, scade semnificativ rezultând costuri mai mici de transport, dar și un consum redus de carburant;

• traficul local nu va mai fi perturbat de traficul național și internațional, ceea ce va duce la fluidizarea traficului în zonă.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 39146 more Info to that Topic: mainnews.ro/video-noi-imagini-cu-santierul-drumului-de-legatura-dn-5-vama-giurgiu-ministrul-catalin-drula-a-promis-ca-va-fi-dat-in-trafic-pana-la-finalul-anului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/video-noi-imagini-cu-santierul-drumului-de-legatura-dn-5-vama-giurgiu-ministrul-catalin-drula-a-promis-ca-va-fi-dat-in-trafic-pana-la-finalul-anului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *