Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mesajul premierului Ciucă, de Ziua Națională a Tineretului / Gabriela Firea anunță Barometrul de Opinie al tinerilor

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 mai 2022

Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni, 2 mai, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului. Șeful Guvernului menționează că tinerii sunt „prezentul, viitorul și speranța țării noastre”, între altele. De asemenea, Gabriela Firea, ministrului Familiei și Tineretului, a anunțat că în acest an se va face Barometrul de Opinie al tinerilor. 

„Dragi tineri, voi sunteți prezentul, viitorul și speranța țării noastre. De Ziua Națională a Tineretului, vreau, în primul rând, să vă felicit pentru civism și solidaritate și să vă mulțumesc tuturor pentru idei, inițiative și implicare.

An European al Tineretului, 2022 ne oferă ocazia de a mobiliza energiile noastre la nivelul întregii Uniuni, care ne dă șansa de a studia, munci și călători în deplină libertate.

Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că tinerii sunt o sursă reală de inspirație, optimism și principala resursă a țării noastre și a societății din care facem cu toții parte.

„Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România și să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici, în țară”, a îndemnat șeful Executivului.

Barometrul de Opinie al tinerilor

La rândul său, cu aceeași ocazie, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat două proiecte „majore” ale ministerului – noua Lege a Tineretului și Strategia Națională pentru Tineret. Totodată, ea a adăugat că în acest an va fi realizat Barometrul de Opinie al tinerilor.

„Împreună cu secretarul de stat Kacsó-Doboly Izabella-Mária și toți colegii Direcției pentru tineret am făcut din cele două proiecte o prioritate. (…) Anul 2022 este cu atât mai special. Comisia Europeană l-a declarat Anul European al Tineretului ca o mulțumire adusă tinerilor pentru solidaritatea de care au dat dovadă în ultimii doi ani de pandemie. (…)

Avem, în acest an important, proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puțin dezvoltate, sau pentru cei de la sate și comune. Organizăm o caravană în mediul rural – Tineretul în Mișcare – pentru a-i învăța, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene și cum pot fi ele atrase.

Preluăm, însă, idei de la toate organizațiile de tineret care sunt alături de noi. 10 organizații de tineret din România sunt implicate direct și fac parte din comitetul de coordonare a evenimentelor din Anul European al Tineretului.

Tinerii trebuie, în primul rând, ascultați. Pentru asta, în acest an, realizăm Barometrul de Opinie al tinerilor. La final, vom ști exact ce-și doresc tinerii din România”, a precizat ministrul într-o postare pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/mesajul-premierului-ciuca-de-ziua-nationala-a-tineretului-gabriela-firea-anunta-barometrul-de-opinie-al-tinerilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *