Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Derapajul unei profesoare de la UMF Carol Davila în timpul cursurilor: Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi / Rectorul Universității: I-a fost suspendată activitatea didactică

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020

O profesoară a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și supusă unei anchete interne a universității, după ce în spațiul public a apărut o filmare cu aceasta în timp ce-și umilește studenții. 

Vă pretind, din acest moment, celor două grupe, sau, cel puțin, celor care nu vor să se înjosească, să mă numiți doamna doctor Mădălina Adam. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi””, le spune profesoara studenților în timpul unui curs desfășurat în mediul online.

Pentru a se asigura că studenții au înțeles, îi ia la rând pe fiecare în parte și îi întreabă cum ar trebui să i se adreseze în mod corect.

Cum mi te adresezi de acum înainte?”, a întrebat profesoara.

Doamna doctor Mădălina Adam”, răspunde o studentă.

Nu! Deci îmi spui doamna doctor Adam!”, a fost replica dată, pe un ton umilitor, de profesoara suspendată din funcție.

„Sunt de două ori doctor și nu stau să îmi înșir toate prenumele cu voi!”, a mai pretins medicul.

Reacția rectorului UMF Carol Davila

Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila, a precizat că profesoara a fost suspendată din funcție și supusă unei anchete interne a universității.

Este o situație regretabilă, a fost suspendată activitatea didactică și s-a creat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai Rectoratului și ai Facultății de Medicină, disciplina Biologie Celulară, Moleculară şi Histologie care va analiza activitatea didactică online la această disciplină. Eu nu știu ca profesoara să fi avut astfel de antecedente, analizăm acum”, a declarat Viorel Jinga, pentru edupedu.ro.

Deși au apărut zvonuri potrivit cărora profesoara ar avea o condiție psihică, rectorul UMF Carol Davila a ținut să precizeze că nu există dovezi care să ateste acest lucru.

Nu are acte doveditoare că ar avea o condiție psihică, în dosarul medical nu apar internări sau vreo afecțiune psihică. Noi nu evaluăm psihologic în cadrul anchetei, doar Medicina Muncii poate face asta”, a mai spus Jinga.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *