Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Cum decurg lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete: , , ,

Mobilizare excelentă a austriecilor de la Porr pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița (13,17 km). Cu toate că vremea nu a fost favorabilă în ultimele săptămâni, lucrările au avansat semnificativ, susține Asociația Pro Infrastructură (API), care a realizat în această săptămână o filmare cu drona a întregului lot.

Subcontractorul Dimex specializat pe terasamente lucrează într-un ritm rezonabil, urmând să tureze motoarele în perioada imediat următoare după eliberarea zonei împădurite deblocate recent, susțin reprezentanții API.

De asemenea, aceștia au observat că se lucrează în ritm alert și la zecile de poduri, podețe și viaducte de pe tronsonul de autostradă, dar și la relocarea utilităților.

Potrivit CNAIR, lucrările la secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu – Pitești au un avans de 15,28%, după doar patru luni de când au fost demarate. Valoarea contractului este de 612 milioane de lei fără TVA, iar termenul de finalizare este anul 2023.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122,11 km și are cinci secțiuni. Cu excepția secțiunii 1 Sibiu – Boița, doar pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) a mai fost semnat contractul pentru proiectare și execuție. În următoarea perioadă urmează să fie anunțat câștigătorul și pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km). În ceea ce privește secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km) și secțiunea 3 Cornetu Tigveni (37,4 km), cele mai dificile, nu a fost finalizată încă documentația tehnică pentru licitarea lucrărilor de proiectare și execuție.

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *