Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Cozi de camioane uriașe la intrarea în România din Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 6 iunie 2022

Sute de camioane stau ore în șir la coadă în vămi pentru a intra în România din Republica Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, problema este cauzată de fluxul mare de mijloace de transport prezentate la control, dar și o defecțiune la Noul Sistem Computerizat de Tranzit.

Conform datelor publicate de autoritățile române, timpul mediu de așteptare pentru camioane pe sensul de intrare în țară este de 90 minute la Vama Galați, respectiv, 80 minute la Vama Albița. În schimb, la punctul de trecere a frontierei Oancea timpul de așteptare este de numai 10 minute.

Sursa: Facebook / Partidul Schimbării

Natalia Gavrilița a vizitat Vama Leușeni

Conform prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, prioritate la trecerea frontierei au camioanele care transportă produse perisabile și cele fără încărcătură.

„Am efectuat o vizită la punctul de trecere al frontierei Giurgiulești – Galați, în cadrul căreia m-am informat despre implementarea deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale privind facilitarea traficului la frontieră, în special a deciziei recente de traversare prioritară a camioanelor cu produse perisabile și celor fără încărcătură. De asemenea, am discutat cu șoferii de camioane, staționați în vamă, despre problemele cu care se confruntă în urma perturbării lanțurilor logistice cauzate de războiul din Ucraina. Am vorbit și cu directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan și seful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, despre colaborarea cu omologii români pentru facilitarea trecerii camioanelor și crearea condițiilor favorabile pentru șoferi. În acest sens, am avut mai multe schimburi de opinii, subiectul fiind discutat și în cadrul ședinței Comisiilor guvernamentale moldo-române pe politică externă pentru identificarea soluțiilor necesare”, a declarat Natalia Grivrilița, în urma vizitei efectuate duminică, 5 iunie, în Vama Leușeni.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *