Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce condiții trebuie să îndeplinească cetățenii români care vor să călătorească în Bulgaria

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 august 2021

Cetățenii români care intră pe teritoriul Bulgariei vor fi nevoiți să prezinte la graniță, începând cu data de 1 septembrie, un certificat COVID digital care atestă vaccinarea, dovada trecerii prin boală sau un test negativ, a informat Poliția de Frontieră.

În categoria persoanelor exceptate de la prezentarea documentelor COVID se află cele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, dacă garantează părăsirea imediată a țării, și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetățenilor români le va fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin punctele de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar, adică pe la:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării”, arată Poliția de Frontieră.

La 29 august a intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care este necesară carantina la sosirea în România. Bulgaria a fost inclusă în zona galbenă, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate pot scăpa de carantină prezentând rezultatul negativ al unui test COVID sau dovada trecerii prin boală.

Pe 30 august, autoritățile de la Sofia au raportat 2,090 de cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore. De la debutul pandemiei, Bulgaria a raportat 454.000 de cazuri și 18.840 de decese.

Mai multe detalii pot fi consultate pe site-ul MAE.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *