Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Arhiepiscopia Tomisului a refăcut slujba de Paști / Teodosie, despre riscul de infectare: Se pot vindeca

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: ,

Cu toate că nu a avut acordul Patriarhiei și în pofida riscului de transmitere a noului coronavirus, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a ținut morțiș să refacă slujba de Paști. Sutele de enoriași adunați la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța au încălcat distanțarea fizică și majoritatea nu au purtat măști de protecție, încălcând astfel restricțiile impuse de autorități.

„Nu este nimic nou, doar o rânduială. Doar că am schimbat ora, la cererea multor credincioși, care mi-au plâns și au spus: Am primit Lumină prin delegați, nu am simțit bucuria Paștilor, faceți ceva să recuperăm Paștele! Ziua de miercuri, înainte de Înălțare, nu e cu cruce roșie.

Această slujbă nu este o noutate, doar că la început, aceeași Lumină pe care am primit-o de Înviere o vom dărui din Altar, spunând: Veniți de luați Lumină! Iar cei ce au postit aceste trei zile și s-au spovedit, pot să se împărtășească. Nu e nimic nou, e totul vechi, doar ora diferă și împărtășirea Luminii. Să ne ajute Dumnezeu să simțim fiorul Luminii Învierii. Hristos a Înviat!

În noaptea aceasta, slujba se ține afară, în toate bisericile și mănăstirile. Rog pe credincioși să vină cu mască și să stea la distanță, să păstrăm regulile sanitare. Inclusiv la Sfânta Împărtășanie, să stea la 2 metri distanță când vin, unul față de celălalt”, a declarat ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă nu există riscul ca oamenii să se infecteze cu coronavirus, arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Se pot vindeca”.

CITEȘTE ȘI: Patriarhia Română, despre slujba de Înviere care va avea loc în această noapte: O decizie luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale

 

Sursa foto: Inquam Photos / Lavinia Cioacă

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/video-arhiepiscopia-tomisului-a-refacut-slujba-de-pasti-teodosie-despre-riscul-de-infectare-se-pot-vindeca/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *