Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele CE: România ar putea scăpa de MCV anul acesta / Ludovic Orban: Suntem pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2021

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, susține că anunțul vicepreședintelui Comisiei Europene, Vera Jourova, potrivit căruia România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare în anul 2021, ar fi o recunoaștere a eforturilor începute în 2019 de PNL de îndreptare a legilor justiției. 

Salut anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, potrivit căruia România ar putea scăpa de MCV chiar anul acesta. Această veste reprezintă o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de presedintele Klaus Iohannis”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Orban, înainte de întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene: Suntem convinși că România poate să iasă de sub MCV curând. Statul de drept, prioritate pentru coaliție

Președintele Camerei Deputaților a transmis, în cadrul videoconferinței cu Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene, că Guvernul format din PNL, USR-PLUS și UDMR are poziție „clară de toleranță zero față de corupție”.

Suntem extrem de preocupaţi în a asigura, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie”, a adăugat președintele PNL.

Vera Jourova a declarat, la finalul videconferinței de miercuri, că România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție în decursul acestui an, potrivit Radio România Actualități.

Dacă totul merge bine anul acesta (…) Mecanismul ar putea fi încheiat, iar anul viitor România ar putea fi pentru prima dată evaluată numai în contextul raportului privind statul de drept, ca toate celelalte state membre”, a declarat Jourova.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *