Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deținutul din Peniteciarul Rahova care a evadat a fost capturat după două ore de căutări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , ,

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, condamnat la înschisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, a evadat. Acesta se afla în detenție în Penitenciarul Rahova de un an și jumătate.

Update

Deținutul a fost găsit rapid, după două ore de căutări. Polițiștii de la Secția 15 din București l-au capturat pe evadat în jurul orei 16.30. Acesta nu a opus rezistență și a fost transferat înapoi la Penitenciarul Rahova.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a fost sesizat cu privire la infracțiunea comisă de deținut, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Știrea inițială

În jurul orei 14.30 s-a constatat că un deținut pe nume Marius Mario Gruia, aflat în detenție în regim deschis, lipsește de la un punct de lucru aflat pe raza comunei Pantelimon.

Acesta era închis de un an, 6 luni și 20 de zile în Penitenciarul Rahova.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice,respectiv: sesizarea Secției 19 Poliție și a Poliției Orașului Pantelimon, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, transmite ANP, printr-un comunicat.

Deținutului evadat i se poate prelungi pedeapsa cu șase luni până la trei ani pentru că a părăsit punctul de lucru la care se afla.

„La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu: pantaloni de trening de culoare gri închis, bluză de culoare bleumarin, tricou alb. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul București-Rahova, la numărul de telefon: 021/4200810”, mai transmite Administrația Națională a Penitenciarelor.

sursa foto: ANP

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *