Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Orban, înainte de întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene: Suntem convinși că România poate să iasă de sub MCV curând. Statul de drept, prioritate pentru coaliție

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 martie 2021 Etichete: , ,

Președintele Camerei Deputaților susține că Mecanismul de Cooperare și Verificare ar putea fi încheiat curând, refuzând însă să avanseze un termen. Ludovic Orban a afirmat că statul de drept este o prioritate pentru coaliția de guvernare, printre măsurile care ar putea determinat ridicarea MCV fiind desființarea SIIJ și repararea legilor justiției. Precizările vin înainte de dezbaterea raportului privind statul de drept 2020, în perspectiva adoptării, de către Comisia Europeană, a celui de-al doilea raport pe această temă, în lunile următoarel, eveniment la care participă vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova.

„Statul de drept, justiția, egalitatea în fața legii sunt o prioritate pentru guvernul format de coaliția de guvernare. Suntem convinși că, în curând, România poate să iasă de sub MCV. Nu-mi place să dau termene, important pentru noi e să facem pașii necesari, îmbunătățirea legislației în domeniul penal, desfiintarea SIIJ”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la condiționarea trimiterii în judecată a magistraților de obținerea unui aviz de la CSM, acord la care ar fi ajuns coaliția de guvernare, Orban a declarat: „Nu am studii juridice. Susţinem desfiintarea SIIJ, modalităţile tehnice reprezintă o analiză din partea specialistilor. În cadrul coalitiei au avut discutia privitoare la forma proiectului de lege, grupul de lucru va veni cu soluţia finală”.

Printre participanți se numără și președintele Senatului, doamna Anca Dragu, precum și reprezentanți ai comisiilor juridice, de constituționalitate și de afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/orban-inainte-de-intalnirea-cu-vicepresedintele-comisiei-europene-suntem-convinsi-ca-romania-poate-sa-iasa-de-sub-mcv-curand-statul-de-drept-prioritate-pentru-coalitie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *