Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul Ucrainei critică R. Moldova: A depus aderarea la UE ca să „obțină un profit economic”

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 aprilie 2022

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a criticat dur Republica Moldova și a susținut că țara condusă de Maia Sandu oferă prea puțin ajutor Ucrainei, în contextul invaziei Federației Ruse. Vereșciuk a acuzat Chișinăul că încearcă să fie loial și Kievului, și Moscovei, în același timp. 

„Poate mai este nevoie de făcut o declarație, ca să înțelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună și un dușman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că știm că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova este protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copiii noștri”, a declarat Irina Vereșciuk într-un interviu acordat Jurnal TV.

Totodată, oficialul ucrainean a afirmat că Republica Moldova încearcă să profite în urma războiului din Ucraina, în contextul în care a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană concomitent cu Ucraina.

„Acum, (Republica Moldova – n. n.) a depus cerere de aderare la UE, încercând să mai obțină vreun profit economic. Sunt mirată (…)”, a menționat vicepremierul ucrainean.

Irina Vereșciuk este de părere că autoritățile de la Chișinău încearcă să fie loiale și Kievului, și Moscovei, în același timp.

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a reacționat după aceste declarații, prin vocea ambasadorului moldovean Valeriu Chiveri.

Diplomatul a afirmat că țara sa a ajutat Ucraina, încă de la începutul incaziei, evocând, în special, situația refugiaților ucraineni.

„Republica Moldova a fost alături de Ucraina din primele zile de război – prin acțiuni concrete, nu prin vorbe frumoase. O pot spune și zecile de mii de refugiați care mai sunt încă găzduiți de țara noastră. Declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate nu vor ajuta, ci dimpotrivă – doar vor dezbina. Doar împreună suntem puternici!”, a scris el pe Facebook.

Foto: Facebook/ Irina Vereșciuk

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *