Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță, după ce conducerea Camerei Deputaților a respins urgentarea proiectului privind certificatul verde: Ceea ce semănăm, asta o să culegem 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

Președintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, s-a arătat nemulțumit de decizia conducerii Camerei Deputaților de a respinge propunerea de urgentare a dezbaterilor la proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde digital la locul de muncă. 

„Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înțeleg ca om și ca coordonator al campaniei de vaccinare”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV a explicat că măsurile adoptate de instituțiile de resort ar trebui să vizeze, pe lângă reducerea numărului de cazuri severe de COVID-19, creșterea aderenței pentru vaccin.

„Dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reușim să creștem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă și susceptibilă la îmbolnăviri în perioada lunilor următoare. Situația nu se va schimba. Noi trebuie să avem o viziune în momentul de față nu pentru o lună, nu pentru două luni, ci pentru perioada lunilor următoare și chiar anul viitor”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Camera Deputaților a respins marți, 2 noiembrie, propunerea USR de urgentare a dezbaterilor pentru proiectul prin care certificatul verde digital ar deveni obligatoriu la locul de muncă.

Proiect de lege extrem de important pentru creșterea ratei de vaccinare

Acest proiect de Lege, printre inițiatorii căruia se află și prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, prevede ca accesul la locul de muncă pentru angajații din sistemul de sănătate să fie permis doar pe baza certificatului verde digital al Uniunii Europene.

Prima cameră sesizată, Senatul, a respins săptămâna trecută acest proiect de act normativ, căruia îi fuseseră adăugate mai multe amendamente prin care obligativitatea ar fi fost extinsă pentru toți bugetarii și angajaților din sectorul privat care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-dupa-ce-conducerea-camerei-deputatilor-a-respins-urgentarea-proiectului-privind-certificatul-verde-ceea-ce-semanam-asta-o-sa-culegem/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *