Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR acuză PNL și PSD că forțează din nou votul pentru legea prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de la Romexpo

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 octombrie 2021

Uniunea Salvați România (USR) acuză PSD și PNL că vor să forțeze din nou votul pentru legea prin care Camera de Comerț și Industrie primește cu titlu gratuit de la stat terenul de 46 de hectare unde se află complexul Romexpo.

Mai departe, pe terenurile obținute gratis de la stat, se dorește dezvoltarea unui proiect imobiliar.  La prețul pieței, statul român ar putea obține 500 milioane de euro pe terenurile de la RomExpo”, arată USR, într-un comunicat de presă, transmis duminică, 31 octombrie.

USR acuză PNL și PSD că vor face front comun în Comisia economică a Senatului, ultima Comisie ce trebuie să dea un raport pe proiectul legislativ, înainte de votul din plenul Senatului.

Legea, trimisă la reexaminare

Pe 31 martie, președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea contestată de USR. În opinia șefului statului, stabilirea interdicției de vânzare, de ipotecare, ori de schimbare a destinației (desfășurarea exclusiv a activității specifice CCIR cu caracter de continuitate) (…) nu poate avea valoarea unei garanții suficiente.

Pe 2 septembrie 2020, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu votul PSD, PNL și PMP. USR și UDMR au votat împotrivă.

Proiectul, inițiat de PNL, a fost votat cu 178 voturi ”pentru”, 45 ”împotrivă” şi 13 abţineri.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte un proiect imobiliar pe terenul Romexpo, informează Hotnews.

Iulian Dascălu ar dori să construiască în incinta Romexpo 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/usr-acuza-pnl-si-psd-ca-forteaza-din-nou-votul-pentru-legea-prin-care-camera-de-comert-primeste-gratuit-terenul-de-la-romexpo/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/usr-acuza-pnl-si-psd-ca-forteaza-din-nou-votul-pentru-legea-prin-care-camera-de-comert-primeste-gratuit-terenul-de-la-romexpo/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *