Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Vacanța de Paște 2024: Ce destinații preferă românii. Ciprian Enea: „La ora actuală sunt, probabil, în jur de un milion de vouchere de vacanță”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Vacanța de Paște de anul acesta vine la pachet cu mini-vacanța de 1 mai, cei mai mulți dintre români bucurându-se de un concendiu prelungit. Astfel, este prilejul perfect pentru o escapadă de câteva zile fie pe litoralul românesc, fie într-un citybreak mult așteptat.

Cu apropierea sărbătorilor pascale și a mini-vacanței de 1 Mai, mulți români și-au făcut planuri pentru o escapadă de neuitat. Această perioadă specială este o oportunitate perfectă pentru a petrece timpul alături de familie și prieteni, explorând frumusețile naturii sau relaxându-se într-un cadru pitoresc. Pentru a afla mai multe despre destinațiile preferate și sfaturile utile pentru vacanța de Paște și 1 Mai, la solicitarea Main News, Ciprian Enea, consultant în turism, a oferit clarificări.

Vacanța de Paște se face în România, pentru cei mai mulți dintre turiști

Vacanța de Paște îi va surprinde pe cei mai mulți români chiar la noi în țară. Potrivit lui Ciprian Enea, o proporție de peste 70% dintre turiști preferă să meargă pe litoralul românesc, în Delta Dunării sau în zonele montane. De asemenea, vacanțele de tip citybreak reprezintă o opțiune des întâlnită.

„Cei mai mulți români vor merge în România în această vacanță-punte. Probabil că 75%-80% vor petrece o vacanță în România. Vacanța medie este undeva la 3-4 zile, principalele destinații fiind cele de sezon estival, mai ales că Paștele vine într-o perioadă călduroasă și mai e și această punte cu 1 mai. Așadar, litoralul românesc, Delta Dunării, zona Rucăr, Bran sau Valea Prahovei. Și orașele de tip City Break, orașe care atrag din ce în ce mai mulți turiști: Brașov, Sibiu, Oradea, Bucureștiul pentru cei din provincie, Iași… Sunt doar câteva destinații care încep să arate într-adevăr a destinații de City Break apreciate nu doar de români.”, a spus Ciprian Enea pentru Main News.

„Există și un segment care preferă stațiunile balneare, precum Băile Felix, Slănic Moldova sau alte stațiuni cu tradiție pe zona asta de spa, relaxare. Dacă în anii anteriori, până acum 7-10 ani de zile se duceau mai mult seniori în aceste stațiuni, acum vin din ce în ce mai mulți tineri, din ce în ce mai multee familii cu copii. Bazele de tratament s-au dezvoltat.”

Deși sunt destui români care aleg să plece la mii de kilometri distanță de casă, Ciprian Enea este de părere că voucherele de vacanță au un rol semnificativ în decizia românilor de a petrece sărbătorile pascale în țară.

„Cred că și anul acesta vom avea undeva la 20-25% de români care vor merge în vacanță în străinătate. Evident, la acest procent zdrobitor în favoarea României contribuie și voucherele de vacanță. Sunt, probabil, la ora actuală în jur de un milion de vouchere de vacanță. Dacă cineva din familie are vouchere, evident și familia va merge în vacanță. Vor scoate și bani din buzunar. Mai apare un fenomen, românilor le place să plece în mici grupulețe în vacanță. Ei pleacă câte 3-4 familii în general. Dacă cineva din acel grup are vouchere de vacanță, sunt șanse ca și restul grupului să petreacă una dintre vacanțe în România cu persoana respectivă.”, a mai spus consultantul.

Tarifele au crescut anul acesta

Tarifele pentru vacanțele de anul acesta au crescut față de anul trecut. Cu toate că cea mai convenabilă variantă este planificarea din timp a vacanței, există și la această oră oferte de tip „last minute” pentru cei care s-au hotărât să își petreacă sărbătorile pascale în mijlocul naturii.

„Prețurile sunt ușor crescute față de anul trecut, dar în clipa de față mai găsim oferte last minute. Un 1 mai în Delta Dunării, pentru 4 zile (3 nopți) la o cazare de 4 stele cu light all inclusive pentru 899 de RON/ persoană, de exemplu. Sau mai găsim o vacanță de Paște în Delta Dunării, 4 zile pentru 1.249 de RON/ persoană. Cu bufet, cină inclusiv, masa pascală, prânzul pascal, petreceri etc.”, a mai exemplificat Ciprian Enea.

Tot el ne recomandă să ne plănuim vacanțele din timp pentru a beneficia de cele mai bune oferte.

„Cele mai bune oferte au trecut deja. Nu o să mai avem oferte last minute atât de mici precum au fost cele early booking alese din octombrie până în martie chiar. Dar, încă găsim prețuri mici pentru vacanța de vară, încă avem posibilitatea să mergem în vacanța de vară la un preț în mod cert mai mic acum decât în plin sezon. Poate acum (de Paște n.red), cu mare noroc, vom găsi pe o anumită destinație un preț mai mic pe last minute. Dar e un preț limitat, care ne îngrădește opțiunile, fiind foarte mică probabilitatea să găsim și destinația pe care ne-o dorim, și hotelul pe care îl dorim, și data de plecare pe care ne-o dorim și facilitățile la un preț mai mic decât dacă ne-am cumpăra vacanța din timp.”

foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW