Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Liberalii, atac la PSD: Social-democrații apelează, în mod curent, la minciună și dezinformare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Partidul Național Liberal acuză PSD că apelează, în mod recurent, la atacuri la persoană, la minciună și dezinformare. Reacția liberalilor vine după ce, liderul PSD Viorica Dăncilă a spus că președintele Klaus Iohannis a implicat Administrația Prezidențială în campania electorală.

„Întreaga campanie pentru alegerile prezidențiale a candidatului PNL, Klaus Ioahnnis, a fost organizată și finanțată de echipa Partidului Național Liberal. Toate cheltuielile pentru evenimentele electorale, atât din perioada de campanie, cât și din perioada de pre-campanie, au fost suportate de PNL.

În plus, spre deosebire de candidatul PSD, toate cheltuielile au fost realizate integral din subvenția primită de PNL de la bugetul de stat, fapt pentru care nu vor exista din partea PNL solicitări pentru decontarea de bani de la bugetul de stat”, susțin liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

PNL a precizat că pe lângă faptul că social-democrații utilizează mecanismele care permit decontarea de fonduri suplimentare, liderul PSD, Viorica Dăncilă „ are incredibilul tupeu de a acuza, în mod complet fals, ceea ce candidatul PSD a făcut din calitatea de prim-ministru”.

Liberalii spun că Viorica Dăncilă ar trebui să dea explicații publice, fiindcă s-a folosit de resursele publice atât în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, cât și în campania pentru alegerile europarlamentare.

„Explicațiile publice ar trebui să vină tocmai din partea Vioricăi Dăncilă, care s-a folosit de resursele publice atât în campania pentru alegerile prezidențiale, cât și în cea pentru alegerile europarlamentare. Inclusiv miniștrii cabinetului Dăncilă au folosit pozițiile deținute și resursele de care au beneficiat din această postură pentru a face campanie în favoarea candidatului PSD”, se mai arată în sursa citată.

Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis a apelat la fonduri bugetare pentru a organiza activități de natură electorală

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, susține că președintele Klaus Iohannis a implicat Administrația Prezidențială în organizarea dezbaterii sale.

”Am văzut astăzi în presă că mai mulți dintre cei care au fost invitați la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunați de la Administrația Prezidențială. Președintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informație și, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administrației Prezidențiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili pentru a organiza activități de natură electorală, adică în folos politic propriu. Așteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL.”, scrie Viorica Dăncilă.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW