Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS ia în calcul o colaborare cu AUR, pentru a da jos Guvernul / Alina Gorghiu: Trădare a electoratului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2021

Ionuț Moșteanu a declarat joi, 2 septembrie, că, în cazul în care PNL nu va retrage sprijinul politic față de Florin Cîțu, formațiunea va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Liderul deputaților USR PLUS a precizat că ia în calcul o posibilă colaborare cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).  

Dacă Florin Cîțu se agață de scaun, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament. Am discutat despre o eventuală moțiune de cenzură, USR PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari care îl vor da și jos”, a amenințat liderul deputaților USR PLUS.

Acesta a precizat că este luată în calcul o posibilă colaborare cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), întrucât formațiunea nu are suficiente semnături pentru a depune moțiunea de cenzură.

Aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu(…)PNL trebuie să propună un premier, PNL are o colaborare foarte strânsă cu președintele, așteptăm o propunere din partea dânșilor”, a adăugat Moșteanu.

Ce spuneau liderii USR PLUS despre AUR

Pe 24 aprilie, co-președintele USR PLUS, Dan Barna, declara, într-un context asemănător, că formațiunea pe care o conduce nu va negocia cu AUR, întrucât ar fi „un partid extremist”.

Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist(…)Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde e poate ajunge. Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”, a spus Barna, pe 24 aprilie, la Digi24.

Mai devreme, în luna martie, liderul deputaților USR PLUS le cerea social-democraților să nu mai colaboreze cu AUR la nivel parlamentar, dacă vor să demonstreze că fac parte dintr-un „partid modern”.

Vedem la acest început de legislatură o relaţie de colaborare strânsă între PSD şi AUR la nivel parlamentar, la nivel de comisii. Am auzit din gura liderilor PSD că vor să devină un partid modern, vor să se rupă de trecut, cred că trebuie să şi arate asta. Prin prietenia şi prin colaborarea strânsă pe care o au cu AUR nu ajută România, nu ajută democraţia şi doar le dau legitimitate acestor extremişti care am văzut cât de rău fac României, cât de mult rău fac societăţii”, a declarat Ionuț Moșteanu, pe 30 martie, citat de Agerpres.

Reacția liberalilor

Alina Gorghiu, senator PNL și susținător al Florin Cîțu, susține că USR PLUS nu are suficiente semnături pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului și își atenționează colegii de coaliție să nu colaboreze cu partidele din opoziție.

O asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Orice fel de asociere cu PSD, care este adversarul nostru din totdeauna, ar însemna un demers care va fi sancționat dramatic”, a atenționat Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 2 septembrie, la Parlament.

Senatorul liberal susține că USR PLUS ar cădea într-o capcană în momentul în care ar semna moțiunea de cenzură a PSD.

Textul va fi devastator la adresa miniștrilor USR PLUS”, a precizat Gorghiu.

Potrivit unor surse Main News, Alina Gorghiu ar fi posibilul înlocuitor al lui Stelian Ion în funcția de ministru al Justiției, dacă USR PLUS se retrage din Guvern.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice va semna moțiunea PSD / Propunerea lui George Simion

PNL îl susține pe Florin Cîțu

După cum Main News a scris aici, liberalii au adoptat în unanimitate, în cadrul ședinței Biroului Politic Național (BPN) de joi, 2 septembrie, o rezoluție prin care își arată susținerea față de premierul Florin Cîțu. Prin această decizie, cerința USR PLUS are șanse mici să fie pusă în practică.

Textul rezoluției poate fi consultat aici:

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW