Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR propune autorităților locale un ghid legat de drepturile persoanelor cu dizabilități

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Uniunea Salvați România a lansat un Ghid „cu soluții de bun simț” legate de drepturile persoanelor cu dizabilități, despre care partidul susține că poate fi implementat de orice administrație locală din România, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, 5 noiembrie. 

„Ghidul practic, cu soluții de bun simț, privind drepturile persoanelor cu dizabilități” conține o definiție a dizabilității, o prezentare a legislației în vigoare, dar și „soluții practice și utile care pot fi implementate”, arată USR, într-un comunicat de presă.

Mai mult, pentru a ușura integrarea propunerilor de către administrațiile locale, Ghidul conține inclusiv posibile surse de finanțare europeană care pot susține implementarea fiecăreia dintre soluțiile menționate”, potrivit sursei citate.

Printre măsurile propuse de USR se numără organizarea unui comitet local pentru persoanele cu dizabilități, accesibilizarea spațiilor publice (ex: „achiziția de elevatoare, rampe mobile, modernizarea lifturilor acolo unde este nevoie”), accesibilizarea clădirii primăriei, crearea unui birou adaptat tuturor tipurilor de handicap în interiorul primăriei sau implementarea unor soluții de consultanță și asistență juridică gratuită dedicată persoanelor cu handicap.

Totodată, ghidul mai propune organizarea unor târguri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilități, promovarea sportului pentru persoanele cu handicap sau organizarea unor ateliere de sensibilizare în școli.

În cadrul evenimentului de prezentare, liderul USR București, Vlad Voiculescu, a anunțat că, la nivelul Primăriei Capitalei, va fi constituit un Comitet local pentru Dizabilități, ce va cuprinde reprezentanți ai autorităților publice și ai mediului privat.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW