Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Petre Roman vrea să copieze modelul parizian în București pentru reducerea poluării

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 august 2020 Etichete: ,

Petre Roman, aflat în fruntea listei de candidați PSD pentru Consiliul General al Capitalei, susține că dorește să se inspire din programul implementat de primarul de stânga al Parisului, Anne Hidalgo, pentru reducerea poluării. Totodată, Roman, în vârstă de 74 de ani, declară că și-ar dori construirea unei variante ocolitoare a Capitalei la nivel de autostradă, făcând abstracție că aceste proiecte sunt implementate în prezent de Ministerul Transporturilor.

Fostul premier al României din perioada 1989 – 1991 spune că a acceptat propunerea Gabrielei Firea pentru că și-a dorit să facă ceva „concret”.

„Am acceptat propunerea pe care mi-a făcut-o Gabriela Firea din motivul cel mai simplu în politică și anume în ultima perioadă am fost adesea în dezbaterea publică, în emisiuni de televiziune de radio sau de altă natură, exprimând opinii de-ale mele, sfaturi, am făcut analize în legătură cu ce se întâmplă, dar este un moment foarte necesar în politică, când în loc să dai sfaturi, te implici direct, să faci ceva concret, iar eu dintotdeauna mi-am dorit să fac ceva pentru București, fiind un bucureștean get-beget”, a spus Petre Roman, în direct la RFI.

Roman vrea să se inspire din modelul parizian

Student în Franța înainte de 1989 pentru că tatăl său, Walter Roman, a fost un aparatcic al Partidului Comunist Român, Petre Roman declară că vrea să se inspire din programul primarului socialist al Parisului, Anne Hidalgo, pentru reducerea poluării.

„Întâi, în plan urbanistic. Urbanismul în București a cunoscut de-a lungul acestor 30 de ani momente cât se poate de complicate și dăunătoare. Cred că urbanistica Bucureștiului, care în anumite zone geografice ale orașului s-a îmbunătățit totuși a fost adesea și haotică și supusă mai degrabă unor interese ale investitorilor imobiliari, decât interesul Bucureștiului, care trebuie să aibă o urbanistică de o calitate net superioară. Ca proiect concret, aș aminti de faptul că de 30 de ani, Bucureștiul nu are încă Centura Bucureștiului realizată în regim de autostradă, fără de care nu avem cum să îmbunătățim radical inclusiv situația poluării aerului.Se impune să realizăm un plan, evident, plecând de la toate sursele, privitor la îmbunătățirea calității aerului. Aș vrea de exemplu, așa cum a fost mesajul cu care a câștigat doamna Anne Hidalgo, primar la Paris, cu un mesaj foarte frumos, ”Paris Respire”, ei bine, aș vrea și eu să fie Bucureștiul care respiră”, a declarat Petre Roman.

Alegerile locale sunt programate să se desfășoare în acest an în data de 27 septembrie.

 

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW