Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE: 177 de elevi au obținut media 10 la bacalaureat/Rezultatele examenului au fost afișate la licee sau pe site-ul bacalaureat.edu.ro

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 8 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Educatiei a anunțat, în urmă cu puțin timp, rezultatele examenului de bacalaureat. În această sesiune, 177 de elevi au reușit să obțină media 10. În funcție de facultatea pentru care vor opta, media maximă de la bacalaureat, i-ar putea ajuta la examenul de admitere. De asemenea, nota 10 poate influența dosarul de admitere la facultăți din străinătate. 

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99.
Elevii care sunt nemulţumiţi de notele primite, vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Mai mult de o treime dintre absolvenții de liceu nu au reușit să obțina media 6 astfel că nu au promovat examenul de bacalaureat.

Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rezultatele primei sesiuni a bacalaureatului din acest an vor fi afișate astăzi, atât la liceele unde elevii au susținut examenele, dar și pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx . Contestaţiile pot fi depuse tot astăzi, până la ora 16,00. Rezultatele contestațiilor se vor comunica pe data de 13 iulie.

În această sesiune, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 136.000 de candidaţi. Dacă 116.00 sunt din promoţia curentă, aproape 20.000 sunt absovenți din promoțiile anterioare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Șanse în a doua sesiune de bacalaureat pentru elevii care nu au obțiunt media 6

Candidații care nu au reușit să promoveze bacalaureatul în această sesiune, mai au șansă la toamnă.  A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: 15 – 19 iulie, înscrierea candidaţilor; 26 iulie – înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe; 21 august – Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă; 22 august – Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă; 23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă.

Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale – proba D.

În zilele de 2 – 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00).

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *