Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Adrian Câciu, despre modificarea Codului fiscal: Unul dintre obiective este creșterea deducerilor / Ce spune despre mărirea taxelor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2022

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 25 mai, că unul dintre obiectivele modificării Codului Fiscal este mărirea deducerilor și a precizat că nu vor crește taxe „peste nivelul maximal de acum”.

Aș vrea să lăsați lucrurile să ajungă la dezbaterea coaliției, unul dintre obiective este creșterea deducerilor, dar nu aș vrea să intru, pentru că eu voi prezenta absolut toate simulările, pe toate componentele. Nu vor crește taxe peste nivelul maximal de acum”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Modificările aduse Codului Fiscal vor fi făcute în baza recomandărilor Comisiei Europene din ultimii 5 ani, despre care ministrul a precizat că „s-au transformat în necesitatea de a face o reformă fiscală prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Întrebat dacă românii trebuie să se aștepte la creșteri ale impozitelor, impuse de autoritățile locale, întrucât această măsură este prezentă în PNRR, Câciu a evitat să ofere un răspuns concret.

Toate aceste elemente vor fi ridicate la nivelul coaliției cu documentul de poziție rezultat în urma analizelor și simulărilor de la Ministerul Finanțelor și documentul de poziție întocmit de grupul de lucru format din specialiștii celor trei partide”, a fost răspunsul ministrului.

Adrian Câciu a adăugat că analiza Ministerului de Finanțe ar urma să fie finalizată pe 1 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *