Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Un subofițer de la ISU a fost reținut pentru luare de mită. Bărbatul a cerut bani pentru a ascunde nereguli grave/ Reacția instituției

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au prins în flagrant un subofițer din cadrul ISU Dâmbovița care a luat mită. Bărbatul este acuzat că a cerut de la un deținător suma de 5.000 de lei pentru a nu amenda o firmă la care a găsit nereguli privind măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

UPDATE Întrebat cum comentează situația, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, Eduard Țelea a declarat: ”Noi ne delimităm de astfel de situații. Este un caz izolat, tot timpul ne-am delimitat de astfel de cazuri și am dezaprobat astfel de comportamente. În fața legii toți suntem egali și răspundem pentru faptele noastre”.

Știre inițială

„Joi, 26 septembrie 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, au prins în flagrant un subofițer din cadrul I.S.U. Dâmbovița care a pretins de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis autoritățile.

La percheziția corporală, ofițerii au descoperit asupra bărbatului suma totală de 6.000 de lei, între care se afla și mita primită. Subofițerul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„După realizarea acțiunii de prindere în flagrant, subofițerul a fost condus în baza mandatului de aducere la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. În urma audierii, procurorul a luat măsura reținerii suspectului pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *