Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Un senator PNL explică de ce nu a votat introducerea certificatului COVID la locul de muncă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Senatorul PNL Alexandru Nazare, apropiat al lui Ludovic Orban, a transmis miercuri, 27 octombrie, că partidul din care face parte trebuie să genereze mesaje publice coerente care să convingă, fără să utilizeze măsuri excesive pe care să le „regrete” mai târziu, în încercarea de a explica motivele pentru care s-a abținut de la votul din Senat. 

Alexandru Nazare este unul dintre cei doi senatori PNL care s-au abținut de la votul dat miercuri în plen pe proiectul care prevedea introducerea certificatului COVID pentru angajații din sistemul public și cel privat. Precizăm că, în cazul în care cei doi senatori PNL ar fi votat „pentru”, inițiativa legislativă ar fi trecut de Senat cu amendamentele adoptate în comisii.

M-am abținut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde la locul de muncă din anumite motive punctuale, așa cum nu am susținut achiziționarea unui număr de doze de vaccin în exces. Vaccinarea este necesară, așa cum și dozele aferente sunt necesare, dar proporțional cu populația României. Susțin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente și nu cu forța”, a explicat, pe Facebook, fostul ministru de Finanțe din Guvernul Cîțu.

Alexandru Nazare a precizat că nu crede că antreprenorii trebuie să fie cei obligați să suspende pe termen nedeterminat contractul de muncă al angajaților nevaccinați, în contextul unei crize a forței de muncă.

Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează ca partid și pe care să le regretăm mai târziu”, a precizat senatorul.

Fostul ministru de Finanțe atrage atenția că vaccinarea în România trebuie susținută cu resurse care provin din taxe și impozite.

Cred ca exista soluții prin care măsurile adoptate să nu implice falimente si închideri de companii. In execuția lunii Septembrie, veniturile totale și fondurile europene încep sa scadă. Veniturile per total au decelerat la 9 luni față de 8 luni cumulat cu 0.9 pp pe dinamică (de la 19,6% in aug la 18,7% in sep), în principal datorită încetinirii dinamicii veniturilor fiscale cu 0,4 pp și sumelor din fonduri europene cu 15,7pp. De asemenea, pe cheltuieli, investițiile scad cu 11,6pp (de la 25% in august la 13,4% an/an in Septembrie) și cheltuielile de capital cu 6.8%, respectiv 1.2 miliarde. Sunt semnale de îngrijorare care nu ar trebui ignorate”, a adăugat Nazare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *