Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un polițist judiciar, reținut de DNA după ce ar fi cerut 300.000 de euro pentru a interveni într-un dosar penal

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2023 Etichete: , , , ,

Un agent de poliție judiciară va fi adus joi, 2 martie, în fața judecătorilor de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, după ce DNA l-a acuzat că ar fi cerut 300.000 de euro pentru a interveni într-un dosar de evaziune fiscală.

Agentul Mihai Cătălin Bîzăran, de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, era delegat într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare, gestionat de Parchetul General.

Procurorii susțin că polițistul i-ar fi cerut celui vizat de dosarul penal 300.000 de euro, dintre care 200.000 pentru el și 100.000 de euro pentru intermediar.

În schimbul sumei, polițistul ar fi trebuit să stabilească un prejudiciu mai mic astfel încât dosarul de evaziune fiscală să fie clasat, iar pentru infracțiunea de delapidare să fie încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

În același context, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv dar și cum se vor derula cercetările în continuare”, se arată în comunicatul DNA.

Agentul de poliție judiciară este acuzat de luare de mită, trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Foto: Pixabay

Comentarii