Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Un nou post de secretar de stat, înființat pentru aderarea la OCDE / 100 de alte funcții adăugate în organigrama MAE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 iulie 2022

Guvernul a înființat în ședința de miercuri, 27 iulie, un nou post de secretar de stat la Ministerul de Externe (MAE) pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și a suplimentat numărul de posturi de la centrala MAE și serviciul Exterior.

Modificările organizatorice răspund obiectivului de continuare a demersurilor de susținere a aderării României la OCDE, respectiv îmbunătățirii serviciilor consulare pentru comunitățile de români din afara granițelor, inclusiv pentru obținerea unor documente de stare civilă, identitate, căsătorie, notariale, în materie de cetățenie”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Pe lângă noul post de secretar de stat pentru aderarea la OCDE, la nivelul centralei MAE au fost adăugate alte 10 posturi pentru structura OCDE, 5 pentru funcționarea Agentului Guvernamental pentru CEDO și 25 pentru activitatea consulară.

La serviciul Exterior al MAE au fost introduse 57 de noi posturi, pentru aderarea la OCDE și activități consulare.

Fondurile necesare operaționalizării acestei măsuri se vor asigura din bugetul alocat MAE pentru anul 2022”, arată Guvernul.

În timpul ședinței de Guvern, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis premierului că MAE va avea operaționale la finalul anului 2022 mai multe noi oficii consulare de carieră, la Chișinău, Madrid, Roma (deja operaționale), Londra, Paris, Salzburg, Belfast sau Nantes.

Sursă foto: MAE

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *