Saturday, June 29, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a furat din casa unui fost ministru al Apărării

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iunie 2024

Un bărbat din Alba Iulia a fost trimis în judecată marți, 18 iunie, pentru mai multe infracţiuni, el fiind acuzat că a incendiat bunurile dintr-o locuinţă pe care o închiriase, a intrat în casa fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, şi a sustras de acolo mai multe bunuri, a proferat ameninţări la adresa romilor, dar şi la adresa poliţiştilor şi a medicilor de la psihiatrie care îl tratau, notează News.ro.

Conform procurorilor, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023 a distrus prin ardere, şi nu numai, mai multe bunuri ce se aflau în interiorul unui imobil din Alba Iulia, imobil pe care în acea perioadă îl închiriase.

În continuare, din casa fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, bărbatul a furat macheta unui pistol şi un încărcător, spun anchetatorii.

„În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, din interiorul unei camere închise cu cheia, aflată la demisolul imobilului nr. * de pe str. ** din mun. Alba Iulia, în care inculpatul nu avea acces şi în care a pătruns prin spargea geamului uşii de acces, în care se aflau depozitate mai multe obiecte personale aparţinând familiei A., inculpatul a sustras mai multe plachete, medalii şi distincţii din perioada de timp în care A. ocupa funcţia de Ministru al apărării, o machetă de pistol şi un încărcător marca Glock”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

După ce faţă de el au fost deschise dosare penale, bărbatul i-a ameninţat pe poliţiştii care instrumentau cazurile în care este cercetat, dar şi pe medicul psihiatru care îl trata.

În timp ce se afla internat în Spitalul de Psihiatrie Alba Iulia, folosind un telefon mobil, a realizat un material video în cadrul căruia a transmis ameninţări cu moartea unui medic psihiatru, angajată a Spitalului de Psihiatrie, mai notează sursa citată.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW