Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Județean din Pitești, aproape de capacitatea maximă. Toate cele 12 paturi din unitatea mobilă ATI sunt ocupate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 august 2020 Etichete: , , ,

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti sunt ocupate 13 din cele 15 paturi disponibile în secția ATI, în timp ce toate cele 12 paturi din unitatea mobilă ATI sunt ocupate, au anunţat, duminică, reprezentanţii unităţii medicale, informează AGERPRES.

„Pe data de 5 august, patru pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus au ajuns să fie trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (…). Azi, unitatea funcţionează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti

Conform sursei citate, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale sunt ocupate 13 din cele 15 paturi disponibile.

„Astfel, toate cele 25 de paturi de Terapie Intensivă la care facem referire sunt ocupate de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilaţi mecanic”, se precizează în comunicat.

Unitatea mobilă de terapie intensivă, amplasată în curtea SJU Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi s-a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui TIR, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de Terapie Intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate duminică de autorităţi, 71 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 4.062.

Sursa foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW