Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un aparat de 40 000 euro folosit în vindecarea pacienților infectați cu corornavirus a ajuns la Galați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , , ,

Un aparat de plasmafereză, care valorează 40 de mii de euro și care este folosit în salvarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, a ajuns, vineri, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi.

Dispozitivul este folosit în principal la salvarea pacienților aflați în stare gravă. Aparatul a fost donat de o companie privată și urmează să fie montat curând.

Cu ajutorul acestuia, pacienții cu coronavirus vor putea fi tratați cu plasmă hiperimună luată de  la pacienţi vindecaţi.

”Acest tratament va fi folosit pentru pacienţii critici, intubaţi, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Anticorpii colectaţi astfel de la donatorii vindecaţi sunt foarte utili pacienţilor aflaţi în stare gravă, care nu reuşesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente. Sângele celor care s-au vindecat de coronavirus poate salva vieţile celor care se luptă acum cu acest virus. Donarea este voluntară, iar testul este necesar pentru a verifica prezenţa anticorpilor în sânge. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Galaţi, Costel Fotea, citat de news.ro.

Angajaţii centrului din Galați urmează să fie instruiți pentru folosirea acestui dispozitiv. Până în prezent 140 de gălățeni s-au vindecat de coronavirus.

Firma care a făcut această donație a mai trimis un astfel de aparat și în Buzău.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *