Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Regele Charles, impresionat de tinerii români: Este atât de plăcut să vezi voluntarii cum lucrează pentru monumentele istorice

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 iunie 2023 Etichete: , , ,

Regele Charles al III-lea a explicat, vineri 2 iunie, la Palatul Cotroceni, cum a început să iubească România și de a ales să promoveze peisajele și tradițiile românești. Monarhul britanic susține că a fost inspirat de români și mai ales de tinerii care fac voluntariat cu plăcere. Oficialul Marii Britanii a amintit de restaurarea monumentelor din România în care este implicat alături de o organizație nonguvernamentală.

Monarhul britanic s-a declarat „îndrăgostit” de tot ce înseamnă România: peisaje, biodiversitate, clădiri, sate, tradiții.

„Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații, întreprinzători tineri care fac față provocărilor lumii moderne în toate domeniile din tehnologie, ecoturism sau mediu, în construirea de clădiri prietenoase cu mediul, în identificarea de noi tehnici. Am fost inspirat de oamenii pe care i-am întâlnit, care lucrează neobosit pentru ceilalți. Încă din 90 am devenit prietenul lor și sunt și acum prietenul Asociației Monumentelor – care îi instruiește pe arhitecți și cei activi în conservarea monumentelor. Este atât de impresionant să vezi câți voluntari tineri lucrează an de an cu atâta dragoste și dedicație pentru monumentele istorice, pentru a ajuta la păstrarea arhitecturii atât de diversificate a României”, a precizat Regele Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni.

Originile Regelui Charles au legătură cu România, însă, susține că această legătură este mult mai profundă și se va implica pentru ca românii stabiliți în Regatul Unit să aibă drepturile fundamentale respectate.

Când am venit aici am simțit o legătură profundă cu România. Regele României era vărul regelui Marii Britanii, iar Regina Maria era descendentă a familiei regale britanice. Iar tatăl meu a fost vărul Regelui Mihai și aveau amintiri din copilăria comună petrecută aici. Întotdeauna m-am simțit acasă în România”, a subliniat monarhul britanic.

Mai multe despre vizita Regelui Charles în România, puteți citi aici

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii