Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Turcia a solicitat ajutor de urgență din partea NATO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 februarie 2023 Etichete: , ,

Turcia a trimis o cerere oficială de asistență către NATO în care solicită ajutor de urgență pentru a face față consecințelor cutremurului de luni, 6 februarie, conform CNN.

Țara a solicitat asistență și echipamente medicale, diverse unități urbane de căutare și salvare, precum și „spitale de campanie complet echipate cu personal tehnic pentru montaj, rezistente la intemperii extreme”.

Potrivit sursei citate, cel puțin 1.500 de oameni și-au pierdut viața iar alți cel puțin 8.000 au fost răniți, după ce un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,8 grade pe Scara Richter, s-a produs luni dimineață în sudul Turciei. Câteva ore mai târziu în zonă s-a produs un alt seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe Scara Richter.

Agenția Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) a cerut la scurt timp ajutor comunității internaționale.

România a trimis în Turcia o echipă formată din 60 de membri: modul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu 2 câini și tehnică aferentă; echipă de căutare-salvare cu 2 câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari; medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca); ofițeri de legătură din cadrul DSU.

De asemenea, și Republica Moldova va trimite în ajutor 55 de salvatori. Detalii aici.

VEZI ȘI: Dezastrul lăsat în urmă de cutremurele care au lovit Turcia și Siria în imagini

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW