Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tudorel Toader, despre tergiversarea implementării Directivei UE privind spălarea banilor: Poate fi văzut de câte ori am solicitat ca proiectul de lege, care tot stătea blocat, să fie adoptat prin OUG

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 iulie 2020 Etichete: ,

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a reacționat după ce Uniunea Europeană a amendat România cu trei milioane de euro, după ce a întârziat transpunerea legislației privind combaterea spălării banilor. România a adoptat legislația cerută de Uniunea Europeană cu mai bine de doi ani întârziere față de termenul stabilit de Comisia Europeană, vara lui 2017.

În apărarea sa, Tudorel Toader susține că se poate solicita de la Ministerul de Justiție proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor, pentru a se vedea unde și de ce a fost blocat.

„1. De la Ministerul Justiției poate fi solicitat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor, a se vedea unde și de ce a fost blocat.
2. Din transcriptul ședințelor de Guvern poate fi văzut de câte ori am solicitat ca proiectul de lege, care tot stătea blocat, să fie adoptat prin OUG, pentru transpunerea aceleași Directive, cu motivarea faptului că există jurisprudență CCR, potrivit căreia „se justifică urgența adoptării unei OUG în vederea transpunerii unei Directive, pentru evitarea intrării în procedura de infringement”, propunere care nu a fost acceptată !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW