Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb în Parlament/ Parlamentul a respins solicitarea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb, asta după ce, la sfârștiul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a trimis în Parlament informarea privind nominalizarea fostului ministru în Comisia Europeană

UPDATE Birourile Permanente Parlamentului au răspuns cererii USR de audiere de urgență a Rovanei Plumb în Parlament: Nu va fi audiată înainte de 2 octombrie

„Când ești PSD, legea e mereu opțională.
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: „O vom audia pe Rovana Plumb DUPĂ audierea din Parlamentul European”.
Legea 373/2013, art. 19: „ Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, unde PSD face legea, au răspuns cererii imperative a USR arătându-i legii degetul mijlociu: Rovana Plumb nu va fi audiată înainte de 2 octombrie, ca să nu-și dovedească încă o dată incompetența.

E un nou stadiu de nesimțire social-democrată la adresa statului de drept: în 2014, nu doar că Parlamentul a audiat-o pe candidata Corina Crețu așa cum zice legea și-nainte de audierea la Bruxelles, dar premierul PSD de atunci a participat la ședința Comisiilor de afaceri europene.
Acum, premierul Dăncilă și ciracii ei ne spun că dacă Rovana Plumb e acceptată de Parlamentul European, avem și noi voie să-i punem niște întrebări. Ca să mimăm democrația și legalitatea, cum ar veni. Căci presupun că dacă pe 2 octombrie comisiile PE de Transport și turism (TRAN) și Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) constantă evidența habarnismului corupt al dnei Plumb, va fi prea târziu pentru toată lumea.

Sper că dna Dăncilă nu visează să și desființeze Parlamentul, dacă se teme așa tare ca ea și acoliții ei să vină în fața aleșilor.

Vom și voi insista pe toate căile parlamentare și la toate ședințele de plen de până pe 2 octombrie ca legea să fie respectată și Rovana Plumb – audiată”, a scris deputatul USR Iulian Bulăi pe Facebook.

Știre inițială

„Uniunea Salvați România solicită audierea de urgență în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României.

Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, abia după ce toată presa a scris că, fără informare și audiere, propunerea e nelegală.

Astăzi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii. USR va face astăzi și o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.

”Într-o democrație funcțională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe ușa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziție. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale și parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Teodor Meleșcanu trebuie să programeze de urgență audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condițiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi”, a transmis USR printr-un comunicat de presă.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a desemnat-o pe Rovana Plumb pentru postul de comisar din partea Românie,pentru portofoliul de la transporturi.

Rovana Plumb va fi audiată în comisiile din Parlamentul European pe data de 2 octombrie.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW