Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


BREAKING Incendiu la Spitalul „Matei Balș”. Patru persoane au murit. Cel puțin o sută de pacienți au fost evacuați / UPDATE: A fost deschis dosar penal

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la Spitalul COVID „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit, iar restul pacienților pavilionului afectat au fost mutați în alte secții și la alte spitale. 

Incendiul a pornit la parterul unui corp de clădire ce aparține de Institutul „Matei Balș” din București, iar în spital se aflau aproximativ 100 de persoane.

42 de pacienți au fost transportați către alte spitale din Capitală, în timp ce 60 de persoane au fost transferate în alte pavilioane ale Institutului „Matei Balș”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă, potrivit unor surse MainNews.ro.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori ar fi că incendiul a fost produs de un pacient internat în pavilionul afectat.

De asemenea, procurorii investighează ipoteza potrivit căreia incendiul ar fi fost produs de la o aerotermă.

Vorbim de 4 persoane. La ora 5:05 dimineața a fost apelul la 112, la ora 5:13 minute a fost primul echipaj, la ora 5:14 a fost declarat planul roșu. De la început au fost informați miniștrii Bode, Voiculescu și prim-ministrul Cîțu. Intervenția este finalizată, incendiul este lichidat. Nu mai avem alte persoane în stare critică. Rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului, asupra căreia nu vom specula”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Spitalul avea avizele necesare, potrivit ultimului control, după incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, a precizat Arafat.

Aproape toți pacienții internați în pavilionul în care a izbucnit incendiul erau conectați la oxigen și se aflau în stare medie spre severă, fiind internați cu COVID-19, a afirmat medicul Streinu-Cercel.

 

Știre în curs de actualizare

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW