Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul București a decis înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru mama lui Vlad Pascu/Ce interdicții are

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Tribunalul București a decis, luni,  9 octombrie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar pentru Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, trimisă în judecată pentru infracțiuni care împiedică înfăptuirea Justiției.  Decizia nu este definitivă, poate fi contestată în 48 de ore de la pronunțare, conform minutei afișată de Tribunalul București. 

Instanța i-a impus Mirunei Pascu să nu ia legătura cu fiul său, Vlad, pe parcursul procesului penal. Mai exact, nu are voie să-l sune sau să-l viziteze în arest. De asemenea, nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar și să părăsească țara.

Miruna Pascu, mama tânărului care a accidentat mortal doi studenți în stațiunea 2 Mai, (n.r. fiind sub influența drogurilor) a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, după ce procurorii DIICOT și judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București au ajuns la concluzia că a amenințat-o pe Rebeca, minoră,(n.r. prietena lui Vlad Pascu) că va furniza presei informații compromițătoare, dacă va spune că s-a drogat împreună cu fiul său.

Din convorbirile interceptate de procurori, probe autorizate de instanță,  mai rezultă că Miruna Pascu și fiul său, aflat în arest preventiv, discutau frecvent despre cursul procesului. Planul Mirunei Pascu era să îi facă dosar medical fiului său și să-l trimită în afara țării, să tergiverseze procesul penal din România, astfel încât să răspundă penal doar pentru „accident”, însă, cu „circumstanța” atenunantă că se poate reabilita.  Din discursul Mirunei Pascu reiese că fiul său a locuit în ultimii cinci ani la tatăl său, Claudiu Pascu, cel care ar fi fost mai „permisiv”.

De asemenea, se arată intrigată că Rebeca le-a spus anchetatorilor că îi oferea  Xanax (n.r. medicament care se eliberează de medicul specialist, pentru stări de anxietate)pe post de drog fiului său. Ea susține că aceste medicamente îi erau prescrise lui Vlad în urma depresiei ,după ce ar fi fost părăsit de o iubită, în prima parte a adolescenței. Mai multe detalii, despre „planurile” Mirunei Pascu să-l scoată pe fiul său din arest, puteți citi aici.

Citește și:  Tatăl lui Vlad Pascu: Acest copil a greşit, a greşit foarte mult. Nu pot schimba scaunul cu părinţii aceia

 

 

 

Comentarii