Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


Alegeri prezidențiale 2019. Campania electorală s-a încheiat/ Nu a avut loc nicio dezbatere între cei doi candidați

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Campania electorală pentru turul al doilea s-a închis, sâmbătă, la ora 7:00. Aceasta a început vineri, 15 noiembrie, la ora 00:00. Nici de data aceasta cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, nu au avut nicio dezbatere împreună, ci separat, cu jurnaliștii.

Potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Central (BEC), în primul tur al alegerilor prezidențiale clasamentul candidaților a fost următorul:

Klaus Iohannis: 37,82%

Viorica Dăncilă: 22,26%

Dan Barna: 15,02%

Nici această campanie nu a fost marcată de o dezbatere între cei doi candidați, deoarece Klaus Iohannis a refuzat în nenumărate rânduri invitațiile candidatului PSD, Viorica Dăncilă.

”În esență o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar vreau doar să spun că nu, nu particip la o dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă reprezintă un partid nedemocratic, un partid nereformat. Doamna Dăncilă reprezintă chintesența regimului Dragnea-Dăncilă. Pe reprezentanta unui astfel de partid, care a guvernat împotriva românilor și mai nou aruncă acuzații xenofobe în spațiul public, cu o astfel de candidată nu am ce discuta, nu am ce dezbate.

Vă amintiți că s-a dus la New York și a promis că face și drege, iar asta ne-a creat mari probleme. Vă amintiți că s-a dus într-o țară din vecinătate și a confundat-o cu altă țară. Cu această contracandidată a mea vreți să dezbat despre Europa?”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei dezbateri cu cetățenii la Galați.

Cu toate acestea, vineri seara, în ultima zi de campanie, Viorica Dăncilă l-a invitat, încă o dată pe Klaus Iohannis la dezbatere la Palatul Parlamentului. Nici de această dată dorința nu i-a fost îndeplinită, deoarece liberalii consideră că „PSD trebuie să iasă în stradă să audă vocea poporului”

PSD: Klaus Iohannis nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă fiindcă ascunde ceva

Motivele pentru care Klaus Iohannis nu vrea să participe la dezbateri electorale alături de Viorica Dancila, în opinia PSD-ului sunt:

“1. Klaus Iohannis îi disprețuiește pe cetățenii români, considerând că nu le datorează nimic pentru voturile pe care le solicită.

  1. Klaus Iohannis se teme de o dezbatere cu contracandidatul său, Viorica Dăncilă, care a făcut mai multe pentru români într-un an și nouă luni la Palatul Victoria decât a realizat Klaus Iohannis în cinci ani la Palatul Cotroceni.
  2. Lui Klaus Iohannis nu-i pasă de regulile politicii în democrație, care presupun confruntare directă și cinstită între candidații în alegerile prezidențiale.
  3. Klaus Iohannis nu are respect pentru presa din România, cu care nu a dialogat în mod real nici în această campanie și nici în întregul său mandat prezidențial.
  4. Klaus Iohannis este comod și nu dorește să-și sacrifice confortul unei seri de vineri pentru o dezbatere pe care românii o merită și o așteaptă.
  5. Klaus Iohannis are lucruri de ascuns față de publicul larg și se teme că ele vor fi deconspirate.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *