Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


„Tramvaiul corporatiștilor”: Stadiul la zi al lucrărilor la bucla de întoarcere, anunțat de PMB

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 mai 2023

Lucrările la bucla de întoarcere a liniei 5 de tramvai de la Aeroportul Băneasa avansează cu dificultate. Deși proiectul ar fi trebuit să fie gata în primul trimestru al acestui an, stadiul actual de execuție a ajuns abia la 65%, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 1 mai de Primăria Capitalei.

Calea de rulare a fost instalată aproape în totalitate, iar în prezent se montează macazul ce desparte cele două linii de staționare de la capăt. Totodată, s-au amenajat trotuarele și s-au montat stâlpii pentru rețeaua electrică de alimentare a tramvaiului.

Lucrările se vor încheia la toamnă, dau asigurări reprezentanții PMB, când vor putea circula tramvaie normale pe linia 5, în prezent fiind utilizate tramvaie V3A bidirecționale, care pot întoarce fără utilizarea unui capăt tip buclă.

„Tramvaiul corporatiștilor” intră în reabilitare

Primăria Capitalei pregătește reabilitarea liniei tramvaiului 5, pe traseul de la Ștefan cel Mare până la Podul Băneasa. Valoarea investiției este estimată la 228 milioane lei.

Traseul propus pentru reabilitarea liniei are o lungime de 4 kilometri pe bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu. Termenul de execuție a fost stabilit la 12 luni.

Linia de tramvai 5 este una dintre cele mai eficiente, având un număr mediu de 11.731 îmbarcări/zi.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW