Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Pacienți evacuați de la Spitalul Foișor, după ce unitatea medicală a fost transformată în unitate suport COVID

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2021

UPDATE Mai multe persoane s-au strâns în fața spitalului, fără să respecte măsurile de ordine publică și protecție impuse de oamenii legii, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București. Până în acest moment nu au fost aplicate sancțiuni, transmit surse Main News.

În legătură cu situația din zona spitalului Foișor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context.

Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați.

Recomandăm persoanelor prezente să respecte recomandările și măsurile de siguranță publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică și siguranța pacienților evacuați

Știrea inițială

Pacienții internați la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost evacuați vineri seară, după ce unitatea medicală a fost transformată în unitate suport COVID. 

Mâine dimineață(n.r. sâmbătă) trebuie ca spitalul să intre pe tratamentul COVID. Unii se transferă la alte spitale din zonă, iar alții se vor transporta acasă. Contează orice oră. Normal că trebuie să evacuăm. Facem ce facem pentru că avem nevoie de paturile de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține că procesul de evacuare a Spitalului Foișor a început în cursul zilei de vineri, după o decizie în acest sens adoptată la nivelul Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Procesul s-a prelungit și, personal, îmi cer scuze pacienților, familiilor, celor care au avut de suferit neplăceri în legătură cu acest transfer(…)E important să avem aceste paturi(…)E un proces care a început în cursul zilei de vineri(…)O facem pentru a veni în sprijinul altor pacienți, care au viața pusă în pericol(…)Cred că a fost o decizie luată între cele două ministere, sunt două părți implicate: partea spitalicească și partea de urgențe(n.r. Ministerul Sănătății și DSU)”, a declarat Andrei Baciu, la Digi24.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW