Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


„Tramvaiul corporatiștilor” va întoarce în apropierea Aeroportului Băneasa. STB a finalizat lucrările

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2023

Tramvaiele care circulă pe linia 5 vor putea întoarce, începând din perioada următoare, în apropierea Aeroportului Băneasa, după ce Societatea de Transport București a finalizat lucrările la bucla de pe Bulevardul Aerogării, cu circa 6 luni întârziere față de termenul anunțat inițial. 

Odată cu finalizarea acestei lucrări, pe linia 5 vor putea circula tramvaie normale, cu o singură cabină. Până acum, STB utiliza tramvaie V3A bidirecționale, care pot întoarce fără utilizarea unui capăt tip buclă.

„Astfel, am realizat calea de rulare și linia aeriană de contact, zona carosabilă și trotuarele, am construit peronul, am executat instalații de canalizare pentru preluarea apelor meteorice, am trasat marcaje, am montat indicatoare rutiere și am instalat semafoare. Lucrările au fost realizate de STB după mai bine de zece ani de tergiversări, cauzate de exproprieri și de intrarea în insolvență a fostului executant.”, a transmis primarul Nicușor Dan.

„Tramvaiul corporatiștilor” intră în reabilitare

Primăria Capitalei pregătește reabilitarea liniei tramvaiului 5, pe traseul de la Ștefan cel Mare până la Podul Băneasa. Valoarea investiției este estimată la 228 milioane lei.

Traseul propus pentru reabilitarea liniei are o lungime de 4 kilometri pe bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu. Termenul de execuție a fost stabilit la 12 luni.

Municipalitatea a primit două oferte la licitație. Asocierea Tancrad (Leader), Oldroad Construct, Constructii Erbasu și Asocierea Mari-Vila Com (Leader), Luxten Lighting Company, Electromontaj. În prezent, acestea se află în evaluare.

Linia de tramvai 5 este una dintre cele mai eficiente, având un număr mediu de 11.731 îmbarcări/zi.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW