Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Finanțe: Economia va arăta puțin diferit după această perioadă de criză/ Este o provocare pentru Guvern de a crea locuri de muncă pentru a păstra în țară românii care au venit de peste hotare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete:

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că economia va arăta diferit după această perioadă de criză cauzată de pandemia de coronavirus, iar o provocare majoră pentru Guvern este să creeze locuri de muncă astfel încât cei peste un milion de români întorși în țară în această perioadă să rămână în România.

„În ultima perioadă înţeleg că au venit în România aproape un milion de cetăţeni români care lucrau în alte ţări. Există o provocare pentru acest Guvern de a crea locuri de muncă pentru a putea să folosim şi această forţă de muncă. Înainte de criză, România avea o problemă cu forţa de muncă. Ar fi păcat să nu reuşim să creăm locuri de muncă pentru a-i păstra pe aceşti oameni în ţară şi cred că prin acest program de relansare care este axat pe investiţii, în special, vom reuşi să facem acest lucru. Să păstrăm câţi mai mulţi dintre aceşti oameni în România”, a afirmat Florin Cîţu, luni seara, la România TV.

Cîțu a declarat că locurile de muncă ar putea fi create în sectorul retail unde este nevoie de aproximativ 10.000 depersoane,dar și în industria HORECA.

„Ştiu că în sectorul retail, cel care a fost deschis în această perioadă, este nevoie de 10.000 de persoane. Deci acolo deja se caută forţă de muncă. Pe parte de celelalte sectoare din economie, vom reporni industria HORECA, nu ştiu când va fi, 1 iunie sau 15 iunie, dar acolo bineînţeles că vor apărea locuri noi de muncă. În acelaşi timp, luăm în calcul şi măsuri de stimulare fiscală care să îi ajute pe antreprenori să îşi folosească din resursele pe care le au pentru investiţii, pentru a creşte capacitatea de producţie. Economia după această perioadă va arăta puţin diferit. Vom avea foarte multe companii care vor investi în tehnologie, în IT. Pentru aceste sectoare cred că va fi nevoie de forţă de muncă. Economia românească a luat deja startul. Ce nu se poate crea în sectorul privat vor fi investiţii făcute în sectorul public. Resursele pe care le avem se vor duce, în mare majoritate, către investiţii”, a precizat oficialul MFP.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW