Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tramvaiul 41 va avea stație la Stadionul Steaua

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2024

Primăria Capitalei a acceptat propunerea făcută de Clubul Sportiv Steaua de a înființa o stație de tramvai pe Bulevardul Ghencea, în dreptul Stadionului Steaua. Anunțul a fost făcut de către fostul fotbalist George Ogăraru, antrenor coordonator la Centrul de Copii și Juniori de la CSA Steaua.

Vești bune pentru locuitorii din cartierul Ghencea, dar și pentru copiii care se antrenează la CSA Steaua. După ce ani de zile cei care voiau să ajungă în zona Stadionului Steaua trebuiau să meargă mai multe sute de metri pe jos pentru că acesta nu a fost deservit direct de transportul în comun, Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei a acceptat o propunere venită din partea CSA Steaua în vederea înființării unei noi stații pe linia 41 în dreptul arenei din Ghencea.

Lucrările pentru realizarea acestei stații ar trebui să înceapă în perioada următoare, în cadrul contractului pentru modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea, pe tronsonul între strada Brașov și Terminalul tramvaiului 41. Lucrările pe această porțiune sunt în plină desfășurare, constructorul fiind compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

„Pentru mine, unele lucruri sunt mai importante decât rezultatele sportive, mai ales atunci când sănătatea sau integritatea fizică a unor oameni sunt puse în pericol. După ani de stres provocat de riscul la care sunt expuși cei peste 1000 de copii și părinți care intră zilnic în Complexul Sportiv Steaua, fără a beneficia de o trecere de pietoni sau de un semafor care să limiteze probabilitatea unui accident rutier sau a impactului cu tramvaiul 41, am obținut acceptul Primăriei București și al Administrației Străzilor de modificare a planului de supralărgire și modernizare al Bulevardului Ghencea!”, a transmis George Ogăraru, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii