Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Simion și Șoșoacă și-au dat mâna. Variantă candidatului comun din partea unui bloc extremist, luată în calcul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2024

Dacă până nu cu mult timp în urmă se certau ca la ușa cortului, George Simion și Diana Șoșoacă par să fi îngropat securea războiului. Aflați în această săptămâna la Câmpia Turzii, liderul AUR și europarlamentara SOS și-au strâns mâna și s-au fotografiat împreună. 

Programate să se desfășoare pe 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie (al doilea tur), alegerile prezidențiale par mai disputate ca oricând. Dacă, potrivit tradiției, PSD nu ar trebui să aibă emoții în a-și plasa candidatul – probabil Marcel Ciolacu – în turul doi, lupta pentru a doilea poziție este deschisă. Mircea Geoană, Elena Lasconi (USR), Nicolae Ciucă (PNL) și George Simion (AUR) sunt despărțiți de marja de eroare a sondajelor, astfel că niciun rezultat nu poate fi exclus. Liderul AUR este în acest moment tras în jos de eventualele intrări în cursa electorală ale unor candidați cu discurs extremist pro-rus, precum Diana Șoșoacă și Cozmin Gușă.

În aceste condiții, Simion încearcă să rămână singur pe acest segment de electoral.

„Cred că e o idee bună ca blocul suveranist să se unească și că doamna Șoșoacă, domnul Gușă și alți potențiali candidați trebuie să își dea mâna și să înțeleagă că dușmanul nostru comun este PSD-PNL, este curentul globalist. Cred că e o idee bună ca cel mai popular candidat să fie susținut la prezidențiale. Rămâne de văzut dacă sunt eu, Gușă sau Șoșoacă. E bine să avem un candidat comun… important este să nu facă nimeni alianță cu PSD”, a declarat George Simion, la Realitatea Plus.

Numai că nu-i va fi ușor, în condițiile în care Șoșoacă s-a autopropus la rândul său drept candidat comun al unui bloc extremist.

„S-a întâmplat un lucru frumos, să spun. Nu puteam să refuz un preot. Atunci când un preot te invită, cei doi lideri ai naționalismului, Șoșoacă și Simion, să facem o poză cu el… Eu m-am dus. Ulterior, domnul Simion a venit către mine, a întins mâna, i-am întins și eu mâna, și cu asta basta. Ulterior am înțeles că îmi susține candidatura la prezidențiale și că vrea să facem o alianță. Având în vedere că acum sondajele arată că 80% sunt anti-naționaliști, dacă unim cele două forțe și mă susține la prezidențiale, scăpăm de PSD și PNL. El a propus să îl susțin eu în calitate de prim-ministru”, a spus Diana Șoșoacă.

Comentarii