Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Trafic de droguri la festivalul SAGA: Șase persoane reținute și una plasată sub control judiciar FOTO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 iunie 2023 Etichete: ,

Șase persoane au fost reținute, iar una plasată sub control judiciar de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind acuzate de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive la festivalul SAGA, organizat în Capitală între 23 și 25 iunie. 

Potrivit anchetatorilor, inculpații au fost surprinși având în posesie cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv (cocaină, MDMA, ketamină și α-PHiP), în scopul comercializării în cadrul festivalului.

Judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a patru inculpați, iar cu privire la alți doi inculpați, în cursul zilei de luni, 26 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul activităților judiciare, distinct de acuzațiile penale formulate, s-a constatat faptul că, sub aparența comercializării unor droguri de risc sau mare risc, s-au comercializat comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control național, dar care prin ingerare pot afecta grav sănătatea consumatorilor.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani și-a pierdut viața la ediția de anul trecut a festivalului SAGA, pe fondul consumului de droguri. Alte două persoane au fost transportate atunci, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Jandarmii și polițiștii în civil ai Brigăzii Antidrog București au întocmit atunci peste 100 de dosare penale, pentru deținere de droguri, dintre care unul a fost făcut pe numele unui polițist rutier.

Sursa foto: DIICOT

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW