Monday, June 14, 2021
Jurnalism corect


OFICIAL Al patrulea ministru al Sănătății de la începutul pandemiei de coronavirus: Ioana Mihăilă a depus jurământul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Ioana Mihăilă a depus, miercuri, jurământul de învestitură și a preluat oficial mandatul de ministru al Sănătății. Klaus Iohannis le cere membrilor Cabinetului condus de Florin Cîțu să o sprijine pe Ioana Mihăilă, argumentând că va avea foarte multe probleme de rezolvat. 

Preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes! Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală și cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS și-a desemnat propunerea pentru conducerea Ministerului Sănătății. Cine este Ioana Mihăilă

Patru miniștri ai Sănătății într-un an de pandemie

Ioana Mihăilă a devenit al patrulea ministru al Sănătății din timpul pandemiei de coronavirus. Luna martie a anului 2020 l-a prins în funcție pe Victor Costache, devenit între timp consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu.

După o serie de declarații controversate, potrivit cărora toți bucureștenii ar fi urmat să fie testați pentru a se vedea dacă au fost infectați cu noul coronavirus, Victor Costache a plecat din fruntea Ministerului Sănătății.

Demisia fostului ministru a venit în plină criză sanitară, la finalul lunii martie, când România înregistra deja multe cazuri de infectări, iar numărul continua să crească.

Locul lui Costache a fost ocupat, ulterior, de Nelu Tătaru, până atunci secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În urma alegerilor parlamentare de la finalul anului 2020 și în urma negocierilor pentru formarea unei coaliții între PNL, USR-PLUS și UDMR, funcția de ministru al Sănătății a revenit Alianței, iar Nelu Tătaru a devenit președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Astfel, Vlad Voiculescu a ocupat funcția de ministru al Sănătății în ultimele 4 luni, dar a fost demis de premierul Florin Cîțu în urmă cu o săptămână.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Ministerul „de pe lângă” Guvern | Unde a greșit Vlad Voiculescu și ce nu trebuie repetat de viitorul șef de la Sănătate

Sursă foto: Facebook / Ioana Mihăilă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW