Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu, despre susținerea lui Meleșcanu la șefia Senatului de către PSD: A fost o încercare disperată a doamnei Dăncilă de a rupe ALDE

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 4 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fostul șef al Senatului, a declarat că susținerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului de către social-democrați „a fost o încercare disperată a Vioricăi Dăncilă de a rupe ALDE”.

”A fost o încercare disperată a doamnei Dăncilă de a rupe ALDE. Erau calcule care indicau că domnul Meleșcanu ar fi urmat să fie însoțit de aproximativ 15 senatori și deputați. PSD văzând că acest lucru nu există și nu e nicio fisură, au renunțat să îl mai propună pe domnul Meleșcanu”, a declarat Tăriceanu.

Trebuie să îl întrebăm pe domnul Meleșcanu dacă mai este în ALDE (…) Doamna premier e înconjurată de niște consilieri care o împing să facă niște greșeli. Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, o agresiune fără seamăn mă face să cred că au ales o altă strategie decât cea a respectului și comunicării civilizate și suntem obligați să nu oferim și celălalt obraz. Chiar dacă suntem mai mici, nu ne temem.”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Fostul președinte al Senatului a declarat că în formațiunea pe care o conduce ar putea fi o plecare sau două. Liderul ALDE susține că partidul nu este interesat de o altă guvernare.

„Astăzi, aşa cum am văzut discuţiile, i-am văzut pe foarte mulţi că sunt mai degrabă deranjaţi de aceste atacuri care s-au îndreptat asupra noastră de la foştii parteneri de guvernare şi sunt destul de îndârjiţi. Acest lucru nu înseamnă că eu pot să pun mâna în foc că nu s-ar putea întâmpla ceva. S-ar putea să fie vreo dezertare sau două dar asta nu ne afectează în nicun fel drumul pe care am pornit”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD la șefia Senatului

Parlamentarii PSD sunt de acord cu numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului. În schimb, ei  ar vrea ca ALDE să nu voteze alături de opoziție, atât la Cameră dar și la Senat. Și-au făcut și calculele: pe lângă dizolvarea grupului ALDE din Senat vor să mai obțină voturi și la Camera Deputaților. Se mizează pe 15 voturi din partea ALDE care să îi ajute atât la moțiunea de cenzură, dar și la votul de învestire a Guvernului.  Cu alte cuvinte, cei de la ALDE spun că „dacă tot dăm șefia Senatului, să o dăm cu folos, pentru mai multe voturi”.

” În cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidaturaEste vorba de faptul că poziția pe care am avut-o trebuia să se perpetueze.

Nu mi-a cerut nimeni să plec în PSD.

E o garanție că ALDE nu va fi supus unor presiuni de o parte sau de alta și vor oferi şi colegilor mei o perspectivă pentru viitor pentru a rămâne în ALDE şi pentru a ne dezvolta partidul în continuare. N-am discutat încă cu domnul Tăriceanu”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *