Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Susținere pentru Putin din partea liderului nord-coreean: Rusia va obține o mare victorie asupra dușmanilor săi

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 13 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, l-a asigurat, astăzi, 13 septembrie, pe Vladimir Putin că Rusia va obține „o mare victorie” asupra dușmanilor săi, în cadrul unui dineu oficial organizat pe un cosmodrom din Orientul Îndepărtat rus, informează BBC.

Sunt profund convins că eroica armată și poporul rus vor moșteni cu strălucire tradiția victoriei, vor demonstra cu încredere demnitatea și onoarea neprețuită pe fronturile operațiunii militare speciale.

Armata și poporul rus vor obține cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru pedepsirea unui mare rău care pretinde hegemonie și alimentează o iluzie expansionistă”, s-a exprimat Kim Jong Un, potrivit sursei citate.

Coreea de Nord a fost una dintre cele 3 țări din lume care au recunoscut în vara anului trecut pretențiile de independență ale separatiștilor pro-ruși din regiunile Donețk și Lugansk, înainte ca Moscova să revendice formal anexarea lor în septembrie.

Rusia a organizat dineu oficial de stat pentru liderul mord-coreean

Conform agenției ruse de presă de stat Ria Novosti, discuțiile dintre Kim Jong Un și președintele Vladimir Putin s-au încheiat, iar liderul nord-coreean s-a urcat în trenul său puternic blindat, pentru a începe  călătoria de întoarcere la Phenian.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în mare miecuri dimineață, ca o demonstrație de forță, în timp ce Kim se află în Rusia.  În semn de mulțumire, Rusia a organizat un dineu oficial de stat, potrivit agenției ruse de presă TASS, citată de CNN. Conform agenției de de știri de stat Russia 1, meniul a inclus: salată de rață cu smochine și nectarine, găluște cu crab de Kamchatka, sorbet de cătină de mare, sturion cu ciuperci și cartofi, vită marmorată cu legume la cuptor și merișoare din Taiga cu nuci de pin și lapte condensat.

CITEȘTE ȘIRusia amenință voalat România/ Zaharova: Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă

Comentarii