Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ucraina: 38 de copii au fost uciși și 71 au fost răniți de la declanșarea războiului

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 martie 2022

Situație dramatică în Ucraina, unde bombele trimise de militarii ruși produc din ce în ce mai multe victime nevinovate. Conform Avocatului Poporului al Ucrainei, Liudmila Denisova, citată de agenția UNIAN, până duminică, 6 martie, cel puțin 38 de copii au fost uciși iar alți 71 au fost răniți. 

Potrivit oficialului, aceste datele exacte nu sunt încă definitivate, deoarece în prezent este imposibil să se stabilească informații exacte cu privire la numărul de locuitori uciși și răniți din Mariupol, regiunea Donețk și orașul Irpin din regiunea Kiev.

Liudmila Denisova a menționat mai multe situații în care copii au fost uciși de militarii ruși: 

– Doar în ultima zi un băiețel de un an și jumătate a murit în urma bombardamentelor efectuate de ocupanții ruși la Mariupol.

– În orașul Bucha, situat în regiunea Kiev, doi copii au murit din cauza faptului că nu au putut primi îngrijiri medicale.

– La ieșirea din orașul Irpin, regiunea Kiev, trupele ruse au deschis focul asupra civililor aceștia încercau să se evacueze. Cel puțin trei persoane au fost ucise, inclusiv doi copii și un altul a fost grav rănit.

Un băieței, născut la Harkiv în urmă cu 40 de zile, a murit de pneumonie, pe care a contractat-o ​​în timpul unei șederi de câteva zile într-un adăpost antiaerutic din Harkiv.

Ca urmare a atacului aerian asupra orașului Bila Tserkva, inamicul a tras rachete în 15 case private în care se aflau bătrâni și copii. Numărul victimelor este momentan necunoscut.

Pe direcția Gostomel-Bucha-Irpin sunt până la 70 de copii din adăposturi au nevoie de îngrijiri medicale. Armata agresoare nu lasă medici și voluntarii să se apropie.

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *