SURSE Paul al României, reținut în Malta, a depus o nouă cerere de eliberare pe cauțiune
Paul al României încearcă cu disperare să iasă din arestul autorităților din Malta. „Prințul” a depus o nouă cerere de eliberare pe cauțiune, potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro. Cererea fugarului ar urma să fie judecată în cursul zilei de vineri, 3 mai.
Dat în urmărire internațională pentru o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare, Paul al României a fost reținut în Malta. O instanță din această țară urmează să decidă dacă aplică mandatul european de arestare emis de România sau îi permită fugarului să plece în Franța, țară care a respins cererea de extrădare a autorităților române.
Potrivit informațiilor noastre, instanță din Romania a trimis autoritățile din Malta mandatul de arestare european tradus plus alte documente relevante.
Justiția franceză a respins definitiv cererea autorităților române
Justiția franceză a respins definitiv cererea de extrădare în cazul lui Paul al României. Informația a fost confirmată de către ministrul justiției, Alina Gorghiu, într-o declarație acordată pentru G4Media, la începutul acestei luni. Așa-numitul „prinț” Paul al României a fugit din țară la finele anului 2020, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.
Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. În iunie 2022, el a fost prins la Paris, însă trei luni mai târziu avea să fie eliberat sub control judiciar.
Ulterior, instanța franceză care l-a judecat pe Paul al României a hotărât ca acesta să nu fie extrădat în România, motivul fiind o chichiță administrativă privind compunerea completului de judecată.
„Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a relatat pentru G4Media, Alina Gorghiu.
Sentința avea să rămână definitivă după ce procurorul francez nu și-a făcut treabă și nu a motivat în timp util calea de atac.
Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Comentarii