Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Sfârșitul unuia dintre cele mai mari scandaluri din sănătate | Verdict definitiv în dosarul dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma. Patronul companiei s-a sinucis

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: , ,

Curtea de Apel București este așteptată să pronunțe, joi, decizia definitivă într-unul dintre cele mai mari scandaluri care au zguduit sistemul sanitar din România. Compania deținută, în trecut, de Dan Condrea a fost acuzată că a diluat dezinfectanții folosiți în mare parte din spitalele din țară.

UPDATE 19 – Decizia a fost amânată de Curtea de Apel București pentru 30 octombrie.

În primă instanță, în ianuarie 2019, firma a fost amendată penal cu 2,6 milioane de lei pentru înșelarea unităților medicale prin vânzarea dezinfectanților diluați.

Flori Dinu, fost director al companiei, a fost condamnată, pe fond, la 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Mihai Leva, fost director de producție, a primit 3,8 ani de închisoare cu executare.

Hexi Pharma va trebui să plătească despăgubiri către aproape 130 de spitale, dacă instanța va confirma prima decizie.

Patronul s-a sinucis

După începerea scandalului, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a decedat.

Ulterior, procurorii Parchetului General au ajuns la concluzia că omul de afaceri și-a pus capăt zilelor.

“A intrat în coliziune (Dan Condrea, n.r.) cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal. (…)  Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare”, au stabilit procurorii.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW