Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Vasile Dîncu, despre cum își întărește România securitatea, pe fondul războiului de la graniță: Achiziții de corvete, rachete Patriot, blindate și drone

By Ana Teșcan , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 martie 2022

România vrea să își întărească securitatea militară, în contextul războiului de la graniță. Într-un interviu acordat joi, 24 martie, la Digi 24, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a subliniat că, pe lângă cele patru corvete, pentru care contractul ar urma să fie semnat în perioada următoare, instituția are de gând să achiziționeze rachete Patriot, drone și transportoare blindate. 

În primul rând, Vasile Dîncu a lăudat decizia NATO de amplasare a unui grup de luptă în România ca parte a programului de consolidare a flancului estic.

„România are un plan extins – Armata 2040 -, adaptat situației care se prevedea a fi, pentru că asta era una din temerile României. Era probabil să avem un conflict în apropiere”, a menționat Vasile Dîncu.

În plus, oficialul român a subliniat necesitatea implicării industriei românești în programele de achiziții.

„Achiziționarea de corvete, care este un proiect spre final. De asemenea avem câteva proiecte legate de zona Patriot, vom achiziționat baterii anti-aeriene, avem deja livrări foarte multe în zona mobilității terestre: blindate, platforme, în zona blindatelor ușoare, dar și drone. Ne bazăm pe două lucruri: achiziții la cel mai înalt nivel, dar și implicare românească. Am început un proiect de relansare a industriei de apărare împreună cu Ministrul Economiei”, a evidențiat Vasile Dîncu.

În acest sens, amintim că Uzina Mecanică București va construi 133 de transportoare blindate pentru Armată în parteneriat cu General Dynamics și că 12 autospeciale pirotehnice și 6 autoplatforme pentru salvare de la înălțime au intrat pe 17 martie în dotarea IGSU.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW