Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

SURSE Noi detalii din dosarul fostului adjunct al serviciului secret al Armatei | De ce spun magistrații că a dat dovadă de „sânge rece”. Explicațiile lui Iulian Gherghe

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 29 martie 2021 Etichete: ,

Magistrații descriu, în detaliu, modul în care fostul adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, arestat preventiv pentru delapidare, ar fi luat banii din bancă și i-ar fi dus în seiful din biroul său. Oamenii legii vorbesc despre o acțiune făcută „cu sânge rece”.

Banii în numerar i-a luat de la bancă, deplasându-se acolo cu mașina de serviciu, condusă de șoferul instituției, a luat bancnotele pe care le-a pus într-o geantă și, dând dovadă de un deosebit sânge rece, i-a introdus în sediul instituției și i-a poziționat în seiful său din birou”, se arată în motivarea obținută de Main News.

De ce a ținut banii în seif un an?

Din același document reies și motivele pentru care generalul în rezervă a depozitat banii în seif vreme de un an.

Potrivit explicațiilor, el ar fi lăsat banii în seiful din birou până în momentul în care a identificat o ofertă imobiliară conform intereselor sale. Asta în condițiile în care, după cum Main News a scris aici, Gherghe și-a cumpărat o casă în Corbeanca.

CITEȘTE ȘI: Instanța, în dosarul fostului adjunct de la serviciul secret al Armatei: Erori evidente de securitate în cadrul instituției | Iulian Gherghe ar fi folosit o ștampilă pentru felicitări

Explicațiile generalului

Potrivit unor surse, Gherghe ar fi spus că nu i s-a adus la cunoștință că e vorba de un cont pentru război. Tot el ar fi declarat că nu își explică de ce a luat banii.

A susținut, însă, că „regretă enorm fapta”, că a început să plătească prejudiciul după ce a fost descoperită și a cerut să nu fie arestat pentru ca, în libertate fiind, să poată rezolva problemele financiare în vederea achitării prejudiciului.

CITEȘTE AICI considerentele instanței cu privire la achitarea prejudiciului

Probele procurorilor

Sursele Main News mai spun că anchetatorii se bazează pe mai multe înscrisuri – extrase de cont, declarație de avere, pe o serie de planșe foto, extrase de carte funciară.

Desigur, o probă importantă este chiar mărturia lui Gherghe, care a recunoscut parțial faptele de care este acuzat.

CITEȘTE ȘI: Cu ce se ocupă instituția Armatei despre care instanța spune că are mari erori de securitate | Rolul serviciului secret pentru siguranța națională în domeniul militar

Suma totală extrasă

Acuzațiile anchetatorilor vizează extragerea sumei de 179.470 de dolari din contul instituției, în 2018.

Suma extrasă, în total, este de 181.264,7 dolari, pentru că operațiunea a presupus și plata unui comision. Fiind vorba de o sumă mare, comisionul a fost de 1794,7 dolari.

Judecătorul care l-a trimis după gratii pe Gherghe sugerează că s-ar putea ajunge la tragerea la răspundere a mai multor persoane, care „au facilitat, direct sau indirect, săvârșirea presupuselor infracțiuni”.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL Fostul director adjunct al serviciului secret al Armatei, arestat pentru că ar fi delapidat bugetul instituției cu aproape 180.000 de dolari/ Percheziții la locuința lui Iulian Gherghe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW